Přihlášení
 

Zpět na výpis

Dotazník Evropské komise pro malé a střední podniky

19.07.2023

Dne 19. 7. 2023 proběhlo jednání Platformy pro udržitelné finance Ministerstva financí k balíčku opatření předloženého Evropskou komisí, který rozvíjí základy evropského rámce udržitelného financování.

Cílem balíčku je zajistit, aby rámec EU v oblasti udržitelného financování podniky a finanční sektor i nadále podporovaly a zároveň byl stimulovalován přísun soukromého financování do projektů a technologií zaměřených na uvedenou transformaci. Konkrétně pak Komise v rámci balíčku doplňuje taxonomii EU pro udržitelné investice o další činnosti a navrhuje nová pravidla pro ratingové agentury pro životní prostředí, sociální záležitosti a správu. Balíček opatření má zajistit, aby rámec udržitelného financování fungoval ve prospěch podniků, které chtějí investovat do vlastního přechodu k udržitelnosti. Kromě toho má usnadnit používání tohoto rámce, a tím i nadále účinně přispívat k plnění cílů Zelené dohody pro Evropu.

 

Zde naleznete odkaz na stručný dotazník Evropské komise pro malé a střední podniky, jehož cílem je sběr informací o stávajících postupech malých a středních podniků v oblasti udržitelných financí.

Zpět na výpis